Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту
Фестиваль Підкамінь: етно, фолк, рок Агенція подій АртПоле
Екологічний рік 2010-2011
Погода в Рівному
Рівне 


Субота, 20.04.2024, 05:58ГоловнаРеєстраціяВхід
Рiвне - Ротаракт
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2012 » Листопад » 19 » Як ротарактівці на заробітки їздили.
21:46
Як ротарактівці на заробітки їздили.

Привіт! Хочу поділитись враженнями про одну з країн, в якій прожив певний час. Країна мрія для іноземців. Жителі якої вважають себе одними з найзадоволеніших громадян світу. Країна, яка по праву тримає першість в стабільності, однозачно може себе назвати найконсервативнішою і можливо в якійсь мірі незмінною з часів вікінгів, але водночас країна, яка розвиває і впроваджує в життя сучасні технології. Так Ви праві, це королівство Данія.


Данія - це країна, чисельність населення якої складає всього то 5,18 млн. чол., столиця Копенгаген, де проживає близько 2 млн. чол. Її справедливо вважають однією із найрозвиненіших країн у світі. 

      Виходячи з цього, однозначно стає зрозумілим, чому українці і не тільки, їдуть до неї на заробітки! Їдуть – це сказано легко... стоять массово в чергах.

Країна дуже колоритна, є що в ній побачити і варто багато де побувати. Тут є і LEGOLAND, SAFARY PARK, SOMMER LANDи, на півночі країни знаходиться найбільший акваріум в західній Європі, також варто побувати на крайній північній точці мису Skagen, де Ви можете побачити, як стикаються між собою два моря: Північне та Балтійське, які утворюють лінію і при хорошій погоді навіть можна побачити колір двох морів, оскільки густина кожного різна і відповідно колір відрізняється.


Хочу відзначити місцеве населення, досить доброзичливі і привітні люди. Завжди посміхаються і вітаються навіть якщо не знають один одного). Зазвичай вітання звучить, як Hej! А коли кажуть до побачення то, просто Hej- Hej! Досить цікаво і водночас наганяє посмішку на обличчя).

Хотілось би відзначити національну кухню. Основними блюдами якої є картопля фрі, хот-доги, смажена курочка, гамбургери і т.д. Коротше кажучи живуть вони в сухом’ятку… супи не варять, а купують заморожені в пакетах з фрикадельками, смакота звичайно, але не корисно, на жаль! Можна відзначить оселедець маринований у вишневому маринаді, солодке зараза, шо капець…хоча зі смаками не спорять). Ну з приводу випічки, то рекомендував би на 110 % спробувати слойки з кремом, смакота неймовірна…ммм!!!

Ще хочу відзначити столицю Копенгаген. Місто неймовірне по величині, красі і кількості історичних пам’яток. Оскільки вся архітектура, а саме монументи, будівлі міста збереглись в оригіналі.  Це можна пояснити тим, що датчани, населення миролюбиве, типу, «моя хата з краю», і у війнах участі не брали, тому все як є, так є в оригіналі. Факт перевірений особисто).

Місто в якому велосипедів більше ніж автомобілів. Для яких виділені дороги з регулювальними світлофорами. Тому перед тим, як переходити дорогу, потрібно оглянутись декілька разів, бо може бути халепа.

Будучи в Копенгагені, не забудьте відвідати район під назвою Крістіанія. Це частина міста з якої почав розбудовуватись Копенгаген. Це свого роду країна в країні, оскільки там діють свої закони і порядки. Там без особливих труднощів можна придбати наркотики, відвідати будинок розпусти чи придбати зброю. І це все легально!

Отож при наявності бажання, невеликих фінансових вкладень та мінімального знання іноземної мови, переважно англійської, хоча в деяких випадках можна і німецької, ти можеш змінити своє життя. Внести в нього трохи новизни, екстріму, нових вражень, отримання нового досвіду. Побачити Європу, ту саму неповторну, відкриту, вільну, подорожувати по ній, відчути себе реально справжнім європейцем, ну хоч трішечки.

Тому, на завершення, можу сказати одне: «подорожуйте, цікавтесь всім новим, і не бійтесь себе реалізовувати».

 

Є питання? Пишіть на triumpf_@ukr.net

Юрій Редчиць


Переглядів: 1057 | Додав: Hovrashka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Hovrashka  
0
хОЧУ ТЕЖ)

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Конструктор сайтів - uCozCopyright MyCorp © 2024