Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
Фестиваль Підкамінь: етно, фолк, рок Агенція подій АртПоле
Екологічний рік 2010-2011
Погода в Рівному
Рівне 


Субота, 20.04.2024, 02:16ГоловнаРеєстраціяВхід
Рiвне - Ротаракт
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2012 » Грудень » 14 » Полтавщина - територія успіху , або як рівненський Ротаракт ярмаркував
11:48
Полтавщина - територія успіху , або як рівненський Ротаракт ярмаркував
Полтавщина - територія успіху , або як рівненськийРотарактярмаркував

   Зміцнення дружби і взаєморозуміння – одна із цілей Ротаракту , тому  ми й  вирішили поєднати корисне з приємним: відвідати наших давніх друзів та побачити Полтаву . Ми-це президент клубу якого клубу? (Євген Карцев ),віце – президент (Михайло Племянник) ,секретар (Таня Карцева) і сестра Тані- Оленка. 
   Сама дорога виявилася доброю бо траса по якій їхали нова і толкова  і головне водій  Женя знаний і досвідчений  -тому до місця призначення дісталися швидко і з комфортом ,  хоча під ранок )).
   Настя прийняла нас гостинно і ми, розпізнавши, хто і де буде ночувати, потяглися на кухню.
   Була дегустація рівненського пива і розмови про Ротаракт. Також цікаві поїздки, події, хобі, плани і т. д.Під ранок всі повкладалися спати,  бо зранку повинні були їхати на найбільший ярмарок в Україні –Сорочинський.
   Зранку до нас приєдналися Катя і Діма і ми вирушили ярмаркувати. Село Великі Сорочинці Миргородського району, напевне,  так і залишилося б, як і багато інших сіл Полтавщини, маловідомим, якби його навіки не  прославив великий земляк — український і російський письменник Микола Васильович Гоголь. Саме тут, у будиночку, який на початку XIX ст. належав знаному на той час на Миргородщині лікареві М.Я.  Трохимовському, і народився майбутній письменник. Саме тут і відбувається загальнонаціональний Сорочинський ярмарок - найбільший за площею, наймасштабніший, найвідоміший і найпопулярніший ярмарково-виставковий захід. Кажуть, що цього року його відвідали близько мільйона людей .   Хоч людей я не рахував, але машин та автобусів  з приїжджими була сила-силенна . Територія ярмарку величезна і купити тут можна все: від дрібничок за кілька копійок до Кразів (мабуть, найбільше з усього, що запам’яталося). Трішки пройшовшись, ми зрозуміли що прогулюватись між рядами прилавків на порожній шлунок --  невдала ідея , тому вирішили піти туди, де розміщували їжу!
   Наїдків  тут був величезний  вибір,  через це ми довго вирішували,  комувіддати перевагу.  Були тут і традиційні полтавські галушки, і смачний рис, і  картопля, і  шашлики і ще багато всілякої смакоти. Також виявився немалий вибір напоїв. 
Підкріпившись,  вирушили далі,  по дорозі натрапивши на розважальну  зону, де розташовувалась одна із трьох сцен. Кожен знайшов  для себе щось цікаве, та чи не всіспробували медовухи та вина. День минав дуже швидко  і ми вирішили мандрувати далі,  аж до головної сцени . Та була прикрашена українськими  рушниками, а з колонок лунала чудова українська музика (Були і рівненські «От Вінта» і луцька «Флайза»).
   Потім розпочався концерт, де виступали місцеві знаменитості (яких ми, звісно, не знали), хедлайнером був гурт «Авіатор» (як на мене, достатньо слабкий гурт для такої події).
   Вирішили повертатися назад до Полтави. 
   По дорозі заїхали в смтОпішня,де працює нічний базар гончарних виробів! Кажуть,що в Опішні є п’ять музеїв гончарства . Наступного разу потрыбно побувати за дня ы все роздивитися!Повернувшись звідти, ми ще довго сиділи на кухні в гостинної Насті. 
   На ранок  була запланована екскурсія по Полтаві. Це місто нам здалось гарним, затишним, спокійним ,  з чудовими краєвидами, багатьма історичними пам’ятками та музеями. А ще,там смачне пиво. Мені найбільш посмакували Диканські вечори.  Ми на власні очі змогли побачити скільки це -- чотири пінти(якраз на таку невеличку  компанію) А Пізніше була неймовірна екскурсія в музей дальньої авіації (рекомендую обов’язково відвідати). Нас просто  переповнювали емоції !Це такі чудесні машини,  ціна на  які, в деяких екземплярів,  сягає 400 млн доларів !!!
   Також нам дозволили побути в салонах та кабінах, відчувши себе пілотами . Це якась фантастика!
   Ми були по-дитячому щасливі (ех, знала ж Настя, що саме  залишити на завершення програми!)
   Тож, якщо  говорити загалом, поїздкою всі виявились більщ, ніж задоволені. На  100500%,   словами не передаси того, наскільки це було класно! Хочеться подякувати моїм попутникам Жені, Тані та Лені - без вас ця мандрівка не стала б такою захоплюючою . І особливе  ДЯКУЮ приймаючій стороні – Дімі, Каті  та гостинній Насті.
   Я впевнений, що в Полтаву ми ще не раз повернемося – подорож вдалася.

Автор статті: Міша 
Племянник
Фото огляд


















Переглядів: 1289 | Додав: Elzin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Конструктор сайтів - uCozCopyright MyCorp © 2024