Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Фестиваль Підкамінь: етно, фолк, рок Агенція подій АртПоле
Екологічний рік 2010-2011
Погода в Рівному
Рівне 


П`ятниця, 29.03.2024, 13:36ГоловнаРеєстраціяВхід
Рiвне - Ротаракт
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Грудень » 3 » Семінар на тему "Основи безпечної роботи з ІКТ в навчальному закладі"
00:22
Семінар на тему "Основи безпечної роботи з ІКТ в навчальному закладі"

   25 листопада 2011 року в Рівненському будинку вчених відбувся семінар на тему"Основи безпечної роботи з ІКТ в навчальному закладі". Ініціаторами проведення семінару стали громадські організації «Зміни майбутнє» та «Рівне Ротаракт» спільно з компанією ТОВ «Майкрософт Україна». Рівне стало першим містом, котре прийняло семінар на дану тематику.

   Метою семінару було підвищення професійної майстерності працівників освітньої галузі та презентація досвіду роботи з учнями, новинки програменого забезпечення.

   До участі у заході було запрошено 70 працівників освітньої галузі, незалежно від обійманих посад, шляхом надсилання запрошень та програми, з них близько 50 учасників з різних населених пунктів Рівненської області були присутніми. Тренером запросили київського координатора проекту "Он – ляндія: безпека дітей в інтернеті” Артура Кочаряна. Під час семінару присутні мали змогу ознайомитися з новинками програмного забезпечення Майкрософт, довідатися про нові функціональні можливості старих програм та додатків, основи раціональної роботи в інтернеті для підлітків, а також численні можливості участі в міжнародних програмах обміну, фахові вебінари, та гранти, програму "Партнерство в навчанні”.

   Перша частина семінару була присвячена роботі дітям в інтернеті, можливі реальні загрози та небезпеки віртуального спілкування в соціальних мережах, форумах, чатах, а також ролі батьків та вичтелів в наданні необхідної інформації для ефективного використання інтернету. Також була представлена програма "Батьківський контроль”, котра дає змогу фільтрувати відвідування певних веб сторінок, обмежувати час роботи в інтернеті та ряд інших можливостей.

  По тому Артур Кочарян презентував можливості програми "Партнерство у навчанні”, засоби якої дають змогу створити віртуальну 3D школу, працівникам з різних навчальних закладів працювати спільно над реалізацією певних проектів. Дана програма спрамована вчителів — новаторів, школи — новатори, професійний розвиток учасників проекту, а також на студентів та учнів. Дана програма передбачає безкоштовне забезпечення програмними продукатми, необхідними для впровадженя інформативно — комунакаційних технологій в навчально — виховний процес.

   Всі учасники семінару будуть забезпечені необхідними інформаційними матеріалами, а також сертифікати про участь. Навчальний курс «Основи безпечної роботи з ІКТ в навчальному закладі» має відповідний гриф Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України (Лист №1.4/18-2112 від 31.08.2011).

   Насамкінець хотілося б відмітити, що семінар вирізнявся значним інформаційним навантаженням та не давав готові відповіді на питання — а лише ключі, де їх можна знайти, адже в тому і цінність сучасних професіоналів, що вони вміють швидко адаптовуватися та працювати самостійно.



Дженнікарка: Тетянка Ховрашка












Переглядів: 760 | Додав: Hovrashka | Теги: рівне ротаркт, Ротаракт, майкрософт, Семінар, Рівне, ротарка клуб, вебінар, ротарі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Nihal  
0
This is what we need - an isinght to make everyone think

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Конструктор сайтів - uCozCopyright MyCorp © 2024