Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Фестиваль Підкамінь: етно, фолк, рок Агенція подій АртПоле
Екологічний рік 2010-2011
Погода в Рівному
Рівне 


Середа, 24.04.2024, 19:23ГоловнаРеєстраціяВхід
Рiвне - Ротаракт
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2010 » Грудень » 12 » Всеукраїнський проект «антиСНІД» (1 грудня 2010 року)
21:15
Всеукраїнський проект «антиСНІД» (1 грудня 2010 року)

РТК РІВНЕ

«Ми проти СНІДу. А ти?»

Отримавши пропозицію щодо проведення спільного Всеукраїнського проекту «антиСНІД», чогось подумала, що нам це по духу, адже Ротаракт  -  явище алогічне та сумбурне з яскравими представниками – індивідуалістами. На початку, таки дійсно були труднощі у виборі форми презентації проекту, у виборі цільової аудиторії та ін. Проте, ми старалися. І ось, що з цього вишло:

«Европа проти СНІДу. А ти?» - відкриття виставки під такою назвою відбулося першого грудня 2010 року у Рівному в арт – кав’ярні «Сальвадор Далі».

Ініціатором виставки став міжнародний клуб для молоді Рівне Ротаракт. Даний захід організований спільними зусиллями клубної організації Ротарі, арт – галереї Олександра Купчинського та членів клубу Рівне Ротаракт.

Відкриття виставки 1 грудня було символічним, адже саме цей день 1988 року було проголошено Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом. Даною проблемою переймається весь світ, при ООН створено окрему програму ООНСНІД. В Україні теж опікуються даним питанням, поте існує чітка невідповідність між національною політикою щодо СНІДу та її втіленням на місцях.

Чому саме виставка? Бо ми віримо, що саме через тематичні мистецькі твори, відвідувачі матимуть змогу оцінити бачення проблеми ВІЛ/СНІДу очима митців. "На відміну від формальних і нікому не цікавих «інформаційних бюлетенів», які висять у наших поліклініках, жанр агітаційного плаката у світі є доволі поширеним і цікавим видом мистецтва. Він вимагає не лише унікального творчого підходу, а й такої форми, яка б могла справляти враження на головну «публіку» такого мистецтва — молодь. Тому виставлені у фотогалереї роботи були доволі різкими, часто — шокуючими і безапеляційними. Більшість з них пропагують використання презервативів і наголошують на смертельному наслідку цієї хвороби." - Андрій Матвіїв.

Готуючись до даного заходу ми перелопатили купу інформації, поспілкувалися з цікавими і компетентними людьми, відкрили багато нового про даний синдром і для себе і зрозуміли, що це не суто медична чи соціальна проблема, але, й передусім – проблема моралі.

Окрім виставки ми провели низку інших заходів:

а) проведення лекцій по навчальних закладах

б) показ тематичних фільмів ("Обійми мене" або "Оранж Лав")

в) роздача інформативних матеріалів

г) трансляція фільму по засобах ЗМІ.

Чому саме СНІД був обраний для проекту? Бо це, фактично, наш ровесник, йому всього 29 років – він розвивається та вдосконалюється. То кому ж, як не нам, вгамовувати його «зрілий» період.

 PS: Щоденні кількагодинні перечитування тексту не 
захищають від СНІДу.

 

Автор статті: Таня Захарчук


Переглядів: 1304 | Додав: Elzin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Lady_in_Red  
0
Всім, хто долучився до цієї акції. Дякую!!!!

1 Юлія Мелянчук  
0
сильно! особливо мені сподобався пост скриптум! Таня, ти молодець!!!!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Конструктор сайтів - uCozCopyright MyCorp © 2024